Primăria Florești ar vrea ca noua școală de 3 milioane de euro să fie folosită din toamnă

În multe localități din România, printre care se numără și comuna Florești, autoritățile au făcut investiții de milioane de euro în infrastructura școlară de care cei mici s-ar putea să nu beneficieze în acest an. Cel mai optimist scenariu avansat de ministerul Educației este ca o parte dintre elevi să fie primiți în sălile de clasă, iar ceilalți să asiste la cursuri on-line, urmând ca apoi să facă rocada.

Află de la primarul comunei Florești care ar fi varianta preferată de acesta, cu privire la începerea anului școlar 2021-2022, din materialul realizat de Via Cluj TV.

Există și o variantă pesimistă, în cazul în care numărul de îmbolnăviri cu COVID 19 va crește: cursurile să se desfășoare exclusiv online.

Și primarii care au investit milioane de euro în infrastructura școlară ar prefera să îi vadă pe cei mici în sălile de curs. În comuna Florești, de exemplu, s-au investit peste 3 milioane de euro pentru construirea unei noi unități de învățământ în cartierul Cetatea Fetei. Clădirea are 24 de săli de clasă, șase laboratoare, sala de servire a mesei, spații pentru evenimente festive, terenuri de sport și multe alte facilități.

În plus, a fost dotată cu calculatoare, table interactive, videoproiectoare. În zadar, dacă nu vor veni copiii să se bucure de ele. Primarul comunei, Horia Șulea, dă asigurări că distanțarea poate fi asigurată la noua școală.

În ceea ce privește învațământul preșcolar, Primăria Florești caută soluții astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să își ducă copiii la grădinițe din Cluj-Napoca.

De exeplu, Primăria a demarat procedura de preluare a unei grădințe private de 200 de locuri, care a dat faliment.

Populația Floreștiului a crescut în ultimii 14 ani de la 7.600 la peste 40.000 de locuitori. În comună trăiesc aproximativ 10.000 de copii și de adolescenți.

Related posts

Leave a Comment